Законопроєкт про мобілізацію: комітет Ради відхилив правку, яка б дала право мобілізувати 18-річних

Профільний комітет Верховної Ради відхилив правку до законопроєкту про мобілізацію, згідно з якою 18-річні громадяни могли б бути мобілізованими до війська.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Тож, за його словами, законопроєкт у цій частині залишиться в редакції першого читання, згідно з якою чоловіки зможуть самі обирати рік проходження базового військового вишколу.

До того часу вони не підлягатимуть примусовій мобілізації, однак можуть приєднуватись до війська добровільно, уточнив депутат.

Зазначимо, напередодні народний депутат Дмитро Разумков заявив, що в законопроєкті про мобілізацію є норма, яка дасть змогу мобілізувати людей з 18-річного віку, пише “Громадське”. За його словами, якщо людина пройде базовий військовий вишкіл у 18 років, то вона отримає військово-облікову спеціальність. Ставши на облік, вона підпадатиме під мобілізацію.
Разумков стверджував, що «це велика проблема», адже ця норма призведе до «знищення генофонду» України. Він також сказав, що хоче почути позицію Міністерства оборони з цього приводу.

Читайте також:
Закон про мобілізацію: комітет ВР підтримав правку, яка захистить рекрутів від перекидання в “сторонній” підрозділ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна