Силовики запакували двох депутатів Сумської облради: яка суть справи

Співробітники СБУ звітують, що спільно з НАБУ викрили на корупції двох депутатів Сумської облради. Посадовці пропонували хабар керівництву військової адміністрації обласного центру – 100 тис. доларів.

Про це йдеться у вівторок, 26 березня, в пресрелізі СБ.

“За 100 тис. американських доларів фігуранти хотіли «пролобіювати» об’єднання декількох місцевих медзакладів в одну лікарню і погодити кандидатуру її очільника. У такий спосіб фігуранти планували встановити «контроль» за розподілом бюджетного фінансування новоствореної медустанови”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, після реорганізації вони пропонували керівництву міста регулярні «відсотки» від обсягу держфінансування для нової лікарні, наголошують у спецслужбі.

Правоохоронці затримали обох депутатів облради «на гарячому», під час передачі ними першої частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тис. доларів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Читайте також:
Ціна питання – вхідні двері: на Тернопільщині затримали працівника ТЦК, який брав хабарі будматеріалами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна