На Одещині глава ВЛК отримав підозру в продажі чоловікам довідок з вигаданими хворобами. Брав за це $5500

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру голові Овідіопольської позаштатної військово-лікарської комісії у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це 26 березня повідомила Київська міська прокуратура.

Підозрюваний разом зі співучасниками підшуковували громадян України, які хотіли незаконно перетнути державний кордон та за гроші виготовляли довідки військово-лікарської комісії з вигаданими хворобами, які в подальшому надавали можливість перетину держкордону. Вартість такої послуги коштувала 5500 доларів за довідку.

Так, у грудні 2023 року підозрюваний разом з лікарем “на замовлення клієнта” за 5500 доларів незаконно виготовили довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, які дозволяли йому безперешкодно перетинати держкордон України. Тоді у вказаному провадженні було повідомлено про підозру лікарю однієї з лікарень Одещини за ч.3 ст. 332 ККУ.

Нині у цьому ж кримінальному провадженні повідомлено про підозру голові Овідіопольської позаштатної військово-лікарської комісії. Слідчі задокументовали факти передачі фігурантам грошей та виготовлення ними підроблених документів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна