Франція незабаром передасть Україні 78 гаубиць Caesar

Франція незабаром зможе поставити Україні 78 гаубиць Caesar і збільшить постачання снарядів для задоволення нагальних потреб Києва у боєприпасах для боротьби з повномасштабним вторгненням Росії.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню у вівторок, 26 березня, повідомляє Associated Press.

За словами Лекорню, між Францією, Україною та Данією досягнуто згоди про фінансування самохідних 155-мм гаубиць Caesar, що дасть змогу Франції “швидко поставити” їх, передає “Інтерфакс-Україна”.

Франція також має на меті поставити Україні цього року 80 тис. снарядів для 155-мм гармат – порівняно з 30 тис., які було поставлено з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, зазначив міністр.

Крім того, за словами Лекорню, Франція приєдналася до ініціативи Чехії щодо виявлення наявних запасів пороху та боєприпасів, які можна було б купити в країнах за межами Європейського Союзу.

Читайте також:
Франція приєднується до чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна