Польща будує вертолітну авіабазу на кордоні з Україною

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш підписав лист про співпрацю між Міністерством національної оборони Польщі та Люблінським воєводством. Згідно з ним, у місті Свідник побудують постійну авіаційну базу для потреб збройних сил Польщі.

Про це повідомляється на сайті міноборони Польщі в понеділок, 25 березня.

“Цей момент є важливим з кількох причин. Це символічний момент, але це також стратегічний момент для вибору аеропорту, який буде простором і місцем для піклування про безпеку нашої Батьківщини”, — зазначив Владислав Косіняк-Камиш.

Він повідомив, що на авіабазі дислокуватимуться гелікоптери Сухопутних військ Польщі та навчатимуться військові льотчики.

“Ми будемо розвивати регіональні інституції та інфраструктуру. Ми можемо тут поєднати охоронну функцію, туристичну та економічну”, — зазначив очільник Міноборони.

Він також повідомив, що постійна база буде розташована на площі 100 гектарів, яка з’явиться завдяки співпраці між Міністерством національної оборони та місцевою владою.

Міністр також підкреслив, що посилення військової присутності на сході країни є важливим для безпеки держави.

“Відчуття захищеності та справжньої безпеки — це наше завдання. Ми робимо все, щоб кожен наш співвітчизник почувався в безпеці”, — зазначив Владислав Косіняк-Камиш.

Читайте також:
Чому армія Польщі не збиває російські ракети: польський військовий оглядач назвав 4 причини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна