В Україні з’явиться дочірнє підприємство франко-німецької оборонної компанії KNDS: що вироблятиме

Франко-німецька оборонна компанія KNDS відкриє дочірнє підприємство в Україні.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню 22 березня після зустрічі зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом.

“Спільне виробництво в Україні: KNDS планує відкрити дочірнє підприємство, щоб якомога повніше задовольнити потреби Збройних сил України”, — йдеться в дописі міністра в соцмережі Х.

Окрім цього, Лекорню зазначив, що завод випускатиме боєприпаси, а також запасні частини для обслуговування німецької та французької бронетехніки і систем озброєння їхнього виробництва, які вже є на озброєнні Сил оборони Україні.

Як зазначає французьке видання BFMTV, створення підприємства KNDS в Україні насамперед  забезпечуватиме оперативний ремонт вже поставленої військової техніки французького та німецького виробництва. Йдеться зокрема про запчастини до французьких колісних САУ Caesar  і броньованих машин AMX-10RC, а також німецьких самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 і основних бойових танків Leopoard 2. Окрім цього, вироблятимуть 155-мм снаряди для Caesar і 105-мм снаряди для AMX10RC.

Виробництво в Україні деталей, які часто ламаються, дозволить “спростити логістичні питання” під час ремонту та обслуговування відповідної техніки, і пришвидшить її повернення на поле бою.

Де саме буде розміщений завод, не розголошують, але видання припускає, що воно може бути розташоване під землею задля безпеки.

Довідка: KMW+Nexter Defense Systems (KNDS) — спільне підприємство двох європейських виробників бронетехніки — німецької фірми Krauss-Maffei Wegmann і французької Nexter Systems. Krauss-Maffei Wegmann виробляє танки, а Nexter — артилерію.

Читайте також:
Зеленський у зверненні: “Буде більше артилерії і спільного виробництва з партнерами”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна