В Україну повернули ще дев’ятьох дітей – за посередництва Катару

В Україну вдалося повернути дев’ятьох українських дітей.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у п’ятницю, 22 березня.

За його словами, четверо з них повернули з тимчасово окупованих територій, ще п’ятеро – у межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA.

“Сьогодні ми вже зустріли 3-річних сестричок, 6-річного хлопчика та 10-річну дівчинку з дитбудинків, щодо повернення яких зверталися опікуни та родичі до нашого Офісу. Також наш Офіс допоміг возз’єднатися мамі з 12-річною донькою. Всі вони вже на території України. Інші четверо дітей, які трішки раніше повернулися з ТОТ, вже відвідали Центр захисту прав дитини, розповіли, що дехто був вимушений відвідувати російську школу”, -0 розповів омбусдман.

Лубінець повідомив, що одна дитина з інвалідністю не могла отримувати повноцінний медичний догляд, тож нині на підконтрольній Україні території нарешті отримає належну допомогу.

Омбудсман додав, що для повернення дітей провели спільну робота з іншими держорганами та за посередництва Катару.

Читайте також:
За посередництва Катару до України повертаються ще шість викрадених росіянами дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна