По ДніпроГЕС було два прямих влучання, одна зі станцій у критичному стані, – “Укргідроенерго”

По Дніпровській ГЕС було два прямі влучання. Одна зі станцій – ГЕС-2 – зазначала серйозних пошкоджень. Чи вдасться її відновити – невідомо.

Про це повідомив директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота в ефірі “Радіо Свобода”.

“Ми втрачаємо станцію. У Запоріжжі станція ДніпроГЕС складається з двох станцій − ГЕС-1 і ГЕС-2. ГЕС-2 під загрозою, що працювати… не знаємо, в якому об’ємі і з якою потужністю зможе. Це все через ракетні удари.

Дві ракети прилетіли. Пряме попадання по ГЕС-2. Одна ракета прилетіла по підкранових балках і попала в опору − тобто ГЕС-2 у критичному стані, ГЕС-1 теж зараз не працює”, – сказав він.

Нині “Укргідроенерго” вживає заходів, що піднімати затвори і спрацьовувати воду, бо через станцію пропрацювати цю воду не зможуть.

За словами Сироти, доведеться відновлювати повністю машинний зал і електричне обладнання.

“Наслідки ми прорахуємо протягом дня і будемо розуміти, що відбулося. І чи зможе вона (ГЕС-2 – ред.) працювати. І чи зможе, то чи в обмеженому режимі, чи взагалі не зможе певний період ГЕС-2 працювати” – зазначив він.

Читайте також:
“Укргідроенерго” про наслідки влучання по ДніпроГЕС: сталася пожежа, загрози прориву немає

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна