Під Мар’їнкою загинув командир стрілецького взводу 206-го батальйону ТрО старший лейтенант Валерій “Троя” Троян

17 березня 2024 року під час виконання бойового завдання на Мар’їнському напрямку загинув командир стрілецького взводу 206-го окремого батальйону 241-ї бригади територіальної оборони ЗСУ старший лейтенант Валерій “Троя” Троян.

Про його смерть 22 березня повідомила пресслужба батальйону.

Валерій Троян розпочав військову службу в 206-му батальйоні ТрО ЗСУ наприкінці 2022 року. У лютому 2023-го в боях під Бахмутом отримав важке поранення ноги. У стрій повернувся спираючись на палицю та відмовившись від проходження ВЛК — так поспішав до своїх бійців. Відновлювався вже у підрозділі.

“Валера прилетів до мене в розташування на “новій” євробляхі зі словами “Командире, я потім долікуюсь, а зараз маю вертатися! Ось навіть машину нову знайшов, щоб більше користі було”, — згадує безпосередній командир Валерія Олексій “Марс”.

“Троя” надзвичайно цінував кожного зі своїх підлеглих, завжди був для них непохитним прикладом і опорою. З взводом першим виходив на всі позиції, намагався створити для них найкращі умови служби і побуту. Щоб дати перепочити своєму бійцю — сам ставав чергувати на спостережний пост, розповіли у пресслужбі.

“Тим ранком на позиціях “Троя” першим зустрів штурмову групу противника. Ніхто не сумнівався — він стоятиме за своїх людей до кінця. Побратими помстилися, штурмова група була розбита, позиція утримана, проте ніщо не полегшить нам біль цієї втрати…”Троя”  надавав всім оточуючим віри, що все буде добре, підтримував всіх і завжди був готовий прийти на допомогу. Тепер ми маємо втримати стрій і втілити його віру у перемогу добра”, – ідеться у повідомленні.

Поховають Валерія на Алеї Слави кладовища № 18 міста Харків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна