Рада ухвалила законопроєкт щодо посилення соціального захисту військових. Що він передбачає

Верховна Рада 21 березня ухвалила у другому читанні законопроєкт № 10313 про забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. “За” проголосували 296 народних обранців.

Про це повідомив народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк.

Перед тим профільний комітет значно доопрацював законопроєкт, зауважив нардеп. До другого читання з документа прибрали норми, якими влада пропонувала надмірно обмежити права військовослужбовців на свободу слова та публікацію інформації в мережі.

Законопроєктом встановлено можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, в тому числі й закордоном без необхідності через 4 місяці особисто проходити ВЛК.

На рівні закону встановлено, що в разі загибелі військовослужбовця родина має право отримати грошову виплату у розмірі 15 мільйонів гривень.

Читайте також:
У Раді зареєстрували законопроєкт про звільнення засуджених для служби за контрактом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна