Зеленський назвав кількість випущених по Україні російських ракет, “шахедів” і КАБів з початку березня

Російські війська лише від початку березня цього року випустили по Україні 130 ракет різних типів, понад 320 “шахедів” і майже 900 керованих авіабомб.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський 19 березня.

Москва щодня і щоночі дронами, ракетами та керованими бомбами “веде терористичну війну проти наших людей, проти звичайних міст і сіл України”, наголосив глава держави.

Зеленський звернув увагу, що Україна довела – вона може ефективно збивати будь-які ворожі ракети та дрони, знищувати російську військову авіацію. Такі дії рятують тисячі життів і дають економіці змогу функціонувати.

“Але ми потребуємо більшого захисту – цілком реалістичної кількості систем ППО, які є в наших партнерів. “Петріоти” й інші системи мають робити те, заради чого створювались, а саме захищати життя, а не припадати пилом на зберіганні. І я дякую всім у світі, хто це розуміє та допомагає нам берегти життя. Російський терор повинен програти”, – резюмував президент.

Читайте також:
Армія РФ зранку двічі вдарила авіабомбами по Козачій Лопані – пошкодила будинки та ЛЕП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна