Є новий пакет допомоги і від Канади: понад $30 млн на снаряди. Плюс пакет ПНБ для нічних операцій ЗСУ

Канада оголосила про виділення понад 40 мільйонів канадських доларів (понад 29 млн доларів США) на чеську ініціативу з постачання боєприпасів до України. Також українське військо отримає пакет допомоги з приладами нічного бачення.

Про це повідомив канадський міністр оборони Білл Блер після засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у вівторок, 19 березня.

Фінансування у межах ініціативи допоможе доставити в Україну кілька тисяч артилерійських боєприпасів.

Крім того, Блер повідомив, що Канада передасть пакет приладів нічного бачення для нічних операцій Збройних сил України. Ця допомога  на приблизно 7,5 мільйонів канадських доларів (понад 5 млн доларів США) надійде від місцевої компанії Twenty20 Insight Inc.

Окрім того, міністр підтвердив, що Канада офіційно приєдналася до коаліції безпілотників, яку спільно очолюють Латвія та Велика Британія.
Початковий внесок у межах ініціативи від Канади — понад 800 дронів. Очікується, що перша поставка прибуде в Україну цієї весни.

Читайте також:
Канада допускає можливість направлення небойових підрозділів в Україну. Але не для війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна