Умєров підсумував 20-й “Рамштайн”: що отримає Україна

Під час 20-го засідання в форматі “Рамштайн” коаліція країн-партнерів “продемонструвала свою єдність та активність в допомозі Україні”.

Про це у вівторок увечері, 19 березня, повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

“Два важливі та продуктивні дні насичені зустрічами з партнерами. Вчора мали дуже важливу зустріч у Вісбадені з військовим керівництвом ключових країн-партнерів. Українська делегація презентувала план на 2024 рік, озвучила критичні потреби українських Сил оборони, презентувала останні досягнення щодо побудови фортифікацій. Дуже важливо зберегти такий формат зустрічей напередодні засідань Контактної групи з питань оборони України”, – написав він на ФБ.

Умєров також повідомив, що сьогодні його команда мала окрему зустріч з секретарем Остіном та генералом Брауном. Обговорили, серед іншого, план України на 2024 рік, будівництво фортифікацій, посилення української ППО, надання засобів радіоелектронної боротьби.

“Окремим пунктом стали далекобійні засоби ураження“, – наголошує Умєров.

“Боєприпаси – те, чого критично потребують наші воїни. Вони будуть! Це була головна тема засідання. Партнери заявили про пакети допомоги, в які входять артилерійські снаряди 155 мм, 152 мм, 105 мм, та інші. Вдячні партнерам за те, що по всьому світу шукають та знаходять боєприпаси, які так необхідні для відсічі агресора”, – додає міністр.

Йшлося і про ППО – “щоб захистити наші міста, щоб захистити наших воїнів від російської авіації, яка скидає КАБи на наші позиції”.

“Буде більше ракет для наших систем протиповітряної оборони. Я вдячний Міністру оборони Німеччини, який зазначив, що небо над Україною належить українцям. Тому наше спільне завдання — забезпечити перевагу України в повітрі”, – наголошує глава МОУ.

Він підкреслив, що допомогти закрити наше небо мають також F-16.

“Ми активно працюємо з усіма залученими партнерами: США, Данія, Бельгія, Нідерланди, Румунія та іншими, щоб літаки були в Україні якнайшвидше. Наша війна за відновлення територіальної цілісності – це перша повномасштабна війна дронів. Маємо декілька нових країн, які приєднались до дронової коаліції та зробили внески. Першими результатами цієї коаліції стануть перші поставки дронів в Україну вже в березні. Також обговорюємо можливість інвестицій в українське виробництво тих БПЛА, які вже показали свою ефективність на полі бою.

“Також мав низку двосторонніх зустрічей: Німеччина, Швеція, Греція, Франція, Болгарія, Словаччина, Португалія.
Важливий день, важливе засідання”, – резюмував Умєров.

Читайте також:
Остін офіційно відкрив “Рамштайн-20”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна