Остін офіційно відкрив “Рамштайн-20”

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін 19 березня офіційно відкрив 20-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”.

Про це інформує “Укрінформ”.

Очільник Пентагону виступив перед учасниками онлайн. Він висловив подяку всім, хто приєднався до засідання. Зокрема, міністру оборони України Рустему Умєрову та його делегації.

“Росія заплатила вже неймовірно велику ціну за імперіалістичні мрії Путіна. Щонайменше 315 тисяч російських солдатів загинули або отримали поранення з початку повномасштабного вторгнення Путіна у лютому 2022 року. Росія вже розтратила до 211 мільярдів доларів на оснащення зброєю та підтримку своєї імперіалістичної агресії проти України. Путінська війна коштуватиме Росії 1,3 трильйона доларів США від очікуваного економічного зростання до 2026 року. А українські захисники продовжують погіршувати (військові – ред.) можливості Кремля”, – додав глава Пентагону.

Остін зазначив, що Україна вже потопила, знищила або пошкодила 20 від середніх до великих кораблів ВМС, і продовжує збивати російські військові літаки.

“Наш сьогоднішній меседж чіткий: США не допустять невдачі України. Ця коаліція також не допустить невдачі України. І весь вільний світ не допустить невдачі України“, – заявив він.

Та наголосив, що українська боротьба залишається “однією з великих справ нашого часу”.

Нагадаємо, у вівторок, 19 березня, відбудеться нове засідання у форматі “Рамштайн”. Контактна група з питань військової допомоги Україні збереться в Німеччині. Це вже 20-та зустріч союзників, і очолить її особисто керівник Пентагону Ллойд Остін. Це перша міжнародна поїздка Остіна після його нещодавньої госпіталізації.

Разом з Остіном на “Рамштайні-20” буде присутній голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Квінтон Браун-молодший. Загалом на засідання запрошено міністрів оборони та вищих військових посадовців із близько 50 країн світу. Вони обговорять війну в Україні та підтвердять продовження підтримки США та міжнародної коаліції Києва.

Читайте також:
Офіційно почали роботу коаліції ППО та дронів, – Умєров про результати “Рамштайну-19”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна