У ГУР пояснили, навіщо РФ розганяє чутки про новий наступ на Сумщину і Чернігівщину

Російська Федерація навмисно запускає інформаційну хвилю про нібито новий наступ на півночі України — у Сумській та Чернігівській областях. Збройні сили відстежують там ситуацію та займаються укріпленням кордону.

Про це в коментарі LIGA.net заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Представник розвідки наголосив, що окупанти вже неодноразово поширювали подібні чутки, але вони стосувалися ймовірного загострення з території Білорусі. Цього ж разу йдеться про Чернігівщину та Сумщину.

“З іншого боку, загроза постійно зберігається, тому ситуація відстежується і по формуванню, і передислокації угруповань (на території РФ – ред.). Звичайно, ведеться робота з посилення кордону. Тобто жодних несподіванок в даній ситуації не буде”, – наголосив Юсов.

Він також зазначив, що біля кордону з Україною у цьому регіоні, як і раніше, зосереджено близько 19 тисяч російських військових. А передислокація окремих частин росіян пов’язана з бойовими діями, які відбуваються протягом останнього тижня, зокрема, у Бєлгородській області РФ.

Юсов додав, що з урахуванням бойових дій на території РФ у Бєлгородській і Курській областях загарбники намагаються змістити акцент уваги й поширювати інформацію у своїх інтересах.

Читайте також:
На фронті – 61 боєзіткнення, авіація ЗСУ за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ, – зведення Генштабу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна