До суду передали справи 4 екскерівників міліції Черкащини, причетних до розгону протестувальників під час Революції Гідності

Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування щодо колишнього керівництва спецпідрозділів Черкаської області, причетних до розгону протестувальників під час Революції Гідності.

Обвинувальний акт скеровано до суду, повідомила пресслужба відомства 19 березня.

За інформацією ДБР, 20 лютого 2014 року четверо колишніх керівників силових структурних підрозділів виконали злочинний наказ керівника міліції області. Вони брали участь у силовому розгоні протестувальників, які перебували біля пам`ятного знаку “Черкаси”, що стоїть перед в’їздом на дамбу в обласному центрі.

Тоді 10 особам було заподіяно тілесні ушкодження та пошкоджено 5 транспортних засобів.

За цим епізодом колишні керівники Управління громадської безпеки, батальйону патрульної служби, спеціального батальйону судової міліції “Грифон” та заступника командира роти міліції особливого призначення “Беркут” УМВС України в Черкаській області обвинувачується у незаконному перешкоджанні організації, проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 28 ст. 340, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України).

У ДБР нагадали, що 4 березня до суду вже було передано провадження щодо колишнього начальника УМВС України в Черкаській області.

Читайте також:
Ще дев’ятьох “беркутівців” заочно судитимуть у справі про розстріли активістів на Інститутській

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна