Кабмін схвалив план для Ukraine Facility для отримання €50 млрд від ЄС

Уряд ухвалив план для Ukraine Facility, що є основою надання фінансової підтримки від Євросоюзу в межах чотирирічної програми загальним обсягом 50 мільярдів євро.

Про це 18 березня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

План містить структурні реформи, яким відповідають понад 100 квартальних індикаторів. Це європейські підходи до реформи державного управління, до боротьби з корупцією, до економічних та секторальних реформ в різних сферах: від енергетики та аграрної галузі. Крім того, у документі прописані наскрізні напрями як “зелений” перехід, цифровізація, євроінтеграція.

План розроблявся спільно з європейськими партнерами. Найближчим часом його передадуть на розгляд Єврокомісії. Шмигаль додав, що завдяки реалізації реформ із плану для Ukraine Facility Україна зможе отримати близько 16 мільярдів євро цього року.

Читайте також:
ЄС остаточно схвалив чотирирічну програму підтримки України на €50 млрд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна