Чергова провокація РФ: влада Молдови і ГУР відреагували на “приліт” дрона по військовій частині в Придністров’ї

Влада Молдови заперечує атаку безпілотника на військову частину в місті Тирасполі, у результаті чого згорів вертоліт, про що раніше заявили в невизнаній “Придністровській Молдавській Республіці”.

Як повідомляє молдовське видання Deschide з посиланням на Бюро з питань реінтеграції, це провокація з метою посіяти паніку серед населення.

“Бюро реінтеграції зв’язалося з іншими державними органами, і після вивчення відеозображень та обміну інформацією ми повідомляємо, що інцидент, про який йдеться, є спробою викликати страх і паніку в регіоні. Військова техніка на знімках несправна вже кілька років. Влада Кишинева, перебуваючи в контакті з українською стороною, не підтверджує жодного нападу на Придністровський регіон”, — заявили в Бюро.

Провокацією з боку Росії назвав інцидент і представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі РБК-Україна.

У Центрі протидії дезінформації заявили, що атаку на військову частину в Придністров’ї здійснила сама Росія.

“Росія здійснила провокацію у Придністров’ї з атакою військової частини дроном-камікадзе. Головна логіка дій кремля полягає в інформаційному нагнітанні ситуації, оскільки в РФ немає коридору до Придністров’я для здійснення провокацій військового характеру. Саме для інформаційного нагнітання росіяни намагаються здійснювати провокації та маніпулювати в інформаційному просторі, поширюючи фейки”, — заявили в ЦПД.

Контекст

У невизнаній так званій “Придністровській Молдавській Республіці” заявили про атаку безпілотника на військову частину в місті Тирасполі 17 березня.

Відповідну новину поширили місцеві ЗМІ та телеграм-канали.

“У Придністров’ї здійснено диверсію на військовому об’єкті міноборони. Сьогодні на території однієї з військових частин Тирасполя сталася пожежа, яка виникла внаслідок вибуху. Попередньо встановлено, що вибух стався в результаті атаки дрона-камікадзе, політ якого був зафіксований з боку “Кнюверного мосту”, — повідомляє телеграм-канал “Приднестровец”.

За попередньою інформацією, жертв немає.

атака дрона на військову частину в придністровї 2 про атаку дрона на військову частину 3 про атаку дрона на військову частину 4
<
>

У соцмережах з’явилася інформація, що ймовірно, згорів вертоліт Мі-8.

Читайте також:
Збирався втекти до Придністров’я в гідрокостюмі і ластах: СБУ затримала агента РФ, який збирав розвіддані про ЗСУ на сході

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна