3-тя ОШБр показала унікальні кадри звільнення Красногорівки

У Третій окремій штурмовій бригаді показали повне відео операції зі звільнення міста Красногорівка Донецької області.

Відповідне відео опублікували в неділю, 17 березня, на ютуб-каналі.

“Бойова операція 3-ї ОШБр, під час якої бійці 1-го та 2-го штурмових батальйонів зупинили спробу прориву лінії фронту та зачистили Красногорівку від сил ворога. Відеокадри зняті на GoPro-камери учасників рейду”, — зазначають у бригаді.

Як розповіли бійці, напередодні операції російським окупантам вдалось просунутись на певній ділянці цього населеного пункту та розпочати облаштування для оборони. Необхідно було діяти швидко, щоб витіснити ворога, не давши закріпитись. На цю складну ділянку відправили бійців Третьої штурмової.

“Цю задачу нам поставили о 2 ночі і зранку ми вже виїхали”, — згадує командир штурмового взводу “Мирон” 1-ї штурмроти, 2 штурмового батальйону Естет.

Зайшовши у місто, підрозділи бригади пішли у наступ. Бійці розпочали зачистку будівлі за будівлею, а ворог відчайдушно захищався. З перехоплених розмов противника стало зрозуміло, що в окупантів справи кепські. Втім росіяни тримались з усіх сил. Пропозицію здатись і йти на обмін окупанти ігнорували.

“Їхні навички не були на високому рівні. Але рівень стійкості й мотивації був властивий. Навіть перебуваючи в оточенні, хоча у них не було, звичайно, можливості відступати, тікати, бо вони були б зразу вбиті, вони все одно вели бій, давали відсіч. Нам коштувало певних зусиль їх знищити”, — розповідає заступник командира роти, ТВО командира 3-ї штурмроти 1-го штурмового батальйону Дарвін.

Стрілецькі бої відбувались серед пошкоджених та повністю зруйнованих обстрілами будинків приватного сектору. Іноді дістати окупантів було надзвичайно складно. Для ліквідації ворога бійці застосовували гранати, також працювали за допомогою FPV-дронів.

На відео зафіксовано момент надання домедичної допомоги пораненим та швидка евакуація М-кою. Завдяки оперативним діям бійців усі їхні побратими, які отримали ураження в бою, були врятовані.

“Завжди важко вести операції без рекогностування, попереднього бойового наказу на нових напрямках. Це дуже великий обсяг роботи, який був зроблений максимально оперативно, що не дало можливості противнику сильніше закріпитись, налагодити логістику, підвести до себе постачання, з’єднати свої сили на цьому плацдармі зі своїми основними силами. За рахунок швидкості подій і штурмових дій ми змогли нівелювати в зародку їхню спробу прориву”, — констатував Дарвін.

У результаті блискавичної операції Третьої штурмової бригади Красногорівка залишилась під українським прапором. Плацдарм для прориву лінії фронту було знищено разом із живою силою ворога.

Читайте також:
Російські добровольці показали кадри захоплення селища Горьковський на Бєлгородщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.