Patriot продовжують виконувати завдання на прифронтових територіях, – Олещук

Зенітні ракетні підрозділи, в тому числі й Patriot, продовжують виконувати бойові завдання у визначених районах прифронтових територій.

Про це заявив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук у четвер, 14 березня.

За його словами, росіяни продовжують атакувати Україну на різних напрямках керованими авіабомбами та авіаційними ракетами.

Повітряні сили, зазначив Олещук, залучають усі доступні засоби та інструменти, аби протидіяти ворожій тактичній авіації, тримати її на відстані, наскільки це можливо сковувати дії ворожих “сушок”, а при нагоді – знищувати противника.

“Запевняю, зенітні ракетні підрозділи, в тому числі і Patriot, продовжують виконувати завдання у визначених районах прифронтових територій. Щодня виконують бойові завдання і наші льотчики, героїчно знищуючи окупанта”, – заявив він.

Раніше російські пропагандистські ЗМІ заявляли, що загарбники нібито знищили на сході України дві установки Patriot ракетами “Іскандер”. Про це також писали іноземні ЗМІ, зокрема військовий оглядач німецького видання Bild Юліан Рьопке на своїй сторінці в мережі Х.

Українські офіційні джерела ці заяви не коментували.

Читайте також:
Молода агентура ФСБ у Києві намагалася підірвати дронами ЗРК Patriot

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна