Молода агентура ФСБ у Києві намагалася підірвати дронами ЗРК Patriot

Минулого року співробітники Служби безпеки України знешкодили 47 агентурних мереж. Учасники однієї з них намагалися підірвати ЗРК “Петріот” ударними дронами.

Про це розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк у неділю, 25 лютого, під час форуму “Україна. Рік 2024”.

За словами керівника спецслужби, було оголошено підозри понад 2 тисячі зрадникам і виявлено понад 5 тисяч колаборантів.

“Це справді гадюшники на тілі України, це негідники, які працювали на ворога. І сьогодні ми вицілюємо не одноосібних держзрадників, а використовуємо складний досвід, отриманий в боротьбі з організованою злочинністю”, — пояснив він.

Василь Малюк навів приклад затримання групи молодиків, мешканців Чернігівської та Київської областей, які готували вогневе враження зенітно-ракетного комплексу Patriot.

“Вони були затримані безпосередньо перед виконанням задачі, коли вже монтували ударні БПЛА. До цього по завданню ФСБ вони пройшли відповідні курси операторів”, — сказав Малюк.

Також, за словами голови СБУ, велику агентурну мережу знешкодили в Дніпрі, було затримано 8 осіб.

“Всі працювали на ГРУ РФ. Велику кількість інформації передавали ворогу, в тому числі організовували ракетні обстріли. Сьогодні вони дають викривальні покази”, — сказав Василь Малюк.

Керівник СБУ додав, що найбільша мережа була в Миколаївській області та нараховувала 13 осіб.

Читайте також:
У Штатах переконані: ракетний удар по Україні не призвів до знищення ЗРК Patriot


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.