Легіон “Свобода Росії” показав, як знищив два склади БК у Тьоткіному. ВІДЕО

Легіон “Свобода Росії” опублікував відео з палаючими будівлями і заявив, що знищив два склади боєприпасів російської армії в селищі Тьоткіне Курської області.

Про це легіон “Свобода Росії” повідомив у четвер, 14 березня.

“Поки путінська армія знищує будинки цивільних, артилеристи Легіону філігранно знищили одразу 2 склади БК путінських військ у Тьоткіному. Красиво горить”, – йдеться в заяві.

У соцмережі також опублікували відео цих ударів.

При цьому губернатор регіону Роман Старовойт заявив, що на територію області нібито прориваються “українські терористи”.

“Українські терористи не полишають спроби увійти своїми ДРГ на нашу територію в районі селища Тьоткіного”, – йдеться в його заяві в телеграмі.

Він також заявив, що є небезпека атаки БПЛА і що сили і засоби ППО “приведені в готовність для відбиття можливої атаки”.

При цьому Росгвардія заявляє, що біля селища Тьоткіне нібито відбиває напад нібито “українських диверсантів” і що нібито напередодні вони вже “знищили 30 націоналістів” у Бєлгородській області РФ.

Однак жодних доказів цього не надали.

Водночас легіон “Свобода Росії”, Російський добровольчий корпус і Сибірський батальйон опублікували спільне звернення до губернаторів Курської та Бєлгородської областей, у якому знову закликали оголосити негайну евакуацію цивільних із цих регіонів.

“Звільнення російських регіонів від путінського терористичного режиму триває в ці хвилини. Наразі по путінських військах у Бєлгородській та Курській області наносяться масовані удари. Ми закликаємо уповноважених осіб цих областей… негайно оголосити евакуацію… цивільних. Мирні жителі не повинні страждати від війни, і будь-які жертви в процесі бойових дій будуть на совісті Старовойта і Гладкова”, − йдеться в повідомленні. Вони також закликають владу “припинити виконувати злочинні накази путінської хунти і не перешкоджати евакуації мирних громадян із зони бойових дій, які самі вже вирішили залишити свої домівки і рятувати життя своїх сімей”.

“Операція зі звільнення Курської та Бєлгородської областей триватиме до досягнення всіх поставлених цілей. Перемога буде за нами!”, − запевняють добровольці.

У соцмережах з’явилися відео невеликих груп людей, які вирішили дослухатися до закликів про евакуацію та залишити небезпечні регіони.

Напередодні

12 березня бійці легіону “Свобода Росії”, “РДК” та “Сибірського батальйону” повідомили, що перетнули кордон з Росією і зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції. Російські добровольці, які воюють на стороні України, записали звернення та оприлюднили відео, на якому, як стверджують, показано кадри перетину російсько-українського кордону вночі 12 березня.

Вдень 12 березня легіон “Свобода Росії” заявив, що взяв населений пункт Тьоткіно в Курській області під свій контроль.

Коментар ГУР МОУ про дії російських добровольців

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі “24 каналу” заявив, що Легіон “Свобода Росії”, РДК і Сибірський батальйон на території Росії діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян РФ.  За його словами росіяни можуть діяти у себе на території так, як їм забажається.

“Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої Росії”, – зазначив Юсов.

Читайте також:
Легіон “Свобода Росії” показав знищення ворожого БТР у Курській області. ВІДЕО

Легіон “Свобода Росії” запустив телеграм-бот, куди можна “злити” дані про військових, техніку РФ і секретні документи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна