Суд визнав Дубінського винним у правопорушенні, пов’язаному з корупцією

Печерський районний суд Києва визнав чинного народного депутата України винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Про це в середу, 13 березня, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, а також пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Правоохоронці не називають прізвища депутата, але з контексту зрозуміло, що йдеться про Олександра Дубінського, передає “Радіо Свобода”.

У бюро нагадують, що 8 листопада минулого року працівники Національного агентства з питань запобігання корупції на підставі матеріалів ДБР вручили народному депутату України протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

За даними слідства, у серпні та жовтні 2023 року народний обранець звернувся до МОЗ України та ДБР з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

«У своїх зверненнях він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом. Також він намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких депутат є підозрюваним», – зауважують у бюро.

Як зазначають у ДБР, своїми діями фігурант порушив вимоги закону України «Про запобігання корупції» (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), за що передбачено адміністративну відповідальність за ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

У бюро також нагадують, що у січні провадження щодо цього нардепа за підозрою у службовому підробленні для виїзду за кордон передали до суду.

Також про це судове рішення повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції і додає, що суд також зобов’язав депутата сплатити штраф. Постанова суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня винесення і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

У НАЗК нагадують, що після набрання рішенням законної сили відомості стосовно нардепа внесуть до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Читайте також:
Дубінський залишається в СІЗО до 8 квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.