СБУ встановила особи двох рашистів, які катували українців на тимчасово окупованій Луганщині. І заочно оголосила підозру

Служба безпеки встановила особи ще двох учасників окупаційних органів РФ, які вчиняли воєнні злочини проти цивільного населення на тимчасово захопленій частині території Луганщини. Зловмисники викрадали людей до російських катівень та особисто піддавали їх жорстоким тортурам, щоб схилити до співпраці з рашистами.

Про це 13 березня повідомила пресслужба СБУ.

Одним із фігурантів є колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції, який у 2015 році вступив до окупаційного “МБД ЛНР”.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ та захоплення Сватового він брав участь у репресіях проти українських патріотів, які чинили спротив загарбникам у місті. Діючи у складі озброєних груп рашистів, фігурант разом із спільниками викрадав людей прямо посеред вулиці та відвозив їх “на підвал”.

Серед потерпілих були колишній мер міста, депутат райради та декілька працівників місцевих держустанов. У застінках зловмисник бив ув’язнених прикладом автомата, поливав їх окропом та застосовував електричний струм.

Ще один фігурант – колишній посадовець місцевої пенітенціарної установи. У 2014 році він добровільно приєднався до “управління виконання покарань” терористичної організації “ЛНР”. Ще до початку повномасштабного вторгнення Росії він став “заступником начальника Суходільської виправної колонії РФ”.

Після 24 лютого 2022 року окупанти створили на базі псевдоустанови російську катівню, куди звозили українських військовополонених. Там їх жорстоко били гумовими кийками, а також днями тримали без їжі та води у переповнених камерах.

Крім того, зловмисник особисто катував ув’язнених електричним струмом у власному кабінеті.

Нині слідчі Служби безпеки заочно повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Читайте також:
СБУ ідентифікувала ще 5 росіян, які катували жителів Сумщини під час окупації. ІМЕНА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна