Наслідки рейду “Свободи Росії” та РДК на Бєлгородщині видно на супутникових знімках, – ЗМІ

ЗМІ показали супутникові знімки рейду легіону “Свобода Росії” та “Російського добровольчого корпусу”. На фото видно сліди бою біля прикордонного пункту пропуску Нехотіївка 12 березня.

Про це повідомила російська служба “Радіо Свобода” в середу, 13 березня.

Як зазначили журналісти, у міноборони країни-агресора РФ стверджують, що «проникнення противника [легіону Свобода Росії] на територію країни не було», у самому ж легіоні заявили, що продовжують вести бої у селищі Тьоткіно Курської області.

На супутникових знімках, які опублікували журналісти, видно сліди бою біля прикордонного пункту пропуску Нехотіївка — російський регіон у Бєлгородській області.

Напередодні

12 березня бійці легіону “Свобода Росії”, “РДК” та “Сибірського батальйону” повідомили, що перетнули кордон з Росією і зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції. Російські добровольці, які воюють на стороні України, записали звернення та оприлюднили відео, на якому, як стверджують, показано кадри перетину російсько-українського кордону вночі 12 березня.

Вдень 12 березня легіон “Свобода Росії” заявив, що взяв населений пункт Тьоткіно в Курській області під свій контроль.

Коментар ГУР МОУ про дії російських добровольців

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі “24 каналу” заявив, що Легіон “Свобода Росії”, РДК і Сибірський батальйон на території Росії діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян РФ.  За його словами росіяни можуть діяти у себе на території так, як їм забажається.

“Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої Росії”, – зазначив Юсов.

Читайте також:
Легіон “Свобода Росії” показав знищення ворожого БТР у Курській області. ВІДЕО
Легіон “Свобода Росії” запустив телеграм-бот, куди можна “злити” дані про військових, техніку РФ і секретні документи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.