Будуть удари по військових позиціях у Бєлгороді і Курську, – бійці легіону “Свобода Росії”, РДК і Сибірського батальйону

Бійці легіону “Свобода Росії”, РДК і Сибірського батальйону заявили, що нанесуть вогневі ураження по військових позиціях у російських Бєлгороді і Курську.

Спільну заяву російські добровольці опублікували 13 березня.

“Ми звертаємось до наших співгромадян: жителів міста Бєлгород, чиновників Бєлгородської адміністрації та всіх тих, хто нас чує. Путінські вбивці завдають масованих ударів по мирним українським містам, виставляючи свої позиції між вашими будинками, школами ваших дітей і держустановами. Щодня десятки простих невинних людей (в основному жінок і дітей) гинуть від обстрілів із Бєлгорода. Обстріли України з території Білгорода мають зупинитися!

У зв’язку з цим, ми змушені завдати вогневого ураження по військових позиціях, які розміщені в містах Бєлгород і Курськ“, – попередили добровлольці.

Підрозділи звернулися до влади Курської та Бєлгородської областей із закликом розпочати евакуацію із населених пунктів.

“Щоб уникнути жертв серед цивільного населення, ми закликаємо всіх негайно покинути міста”, – заявили бійці.

Напередодні

12 березня бійці легіону “Свобода Росії”, “РДК” та “Сибірського батальйону” повідомили, що перетнули кордон з Росією і зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції. Російські добровольці, які воюють на стороні України, записали звернення та оприлюднили відео, на якому, як стверджують, показано кадри перетину російсько-українського кордону вночі 12 березня.

Вдень 12 березня легіон “Свобода Росії” заявив, що взяв населений пункт Тьоткіно в Курській області під свій контроль.

Коментар ГУР МОУ про дії російських добровольців

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі “24 каналу” заявив, що Легіон “Свобода Росії”, РДК і Сибірський батальйон на території Росії діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян РФ.  За його словами росіяни можуть діяти у себе на території так, як їм забажається.

“Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої Росії”, – зазначив Юсов.

Читайте також:
Легіон “Свобода Росії” показав знищення ворожого БТР у Курській області. ВІДЕО
Легіон “Свобода Росії” запустив телеграм-бот, куди можна “злити” дані про військових, техніку РФ і секретні документи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.