Очільниця МЗС Німеччини підтримує обмін ракетами з Британією, щоб озброїти Україну

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що відкрита до пропозиції свого британського колеги Девіда Кемерона надати Україні крилаті ракети шляхом так званого кругового обміну.

Про це повідомляє Spiegel 11 березня.

“Це був би варіант”, – сказала вона, коментуючи пропозицію Кемерона.

Як пише видання, Бербок зазначила, що подібний тип обміну вже відбувався щодо іншого обладнання раніше, але не уточнила, для чого саме.

“Круговий обмін – це, так би мовити, німецький винахід. Це був би варіант. І ми вже робили це з іншим обладнанням деякий час тому”, – зазначила очільниця МЗС Німеччини.

Контекст

9 березня міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон в інтерв’ю Süddeutsche Zeitung заявив, країна готова розглядати всі варіанти, зокрема й обмін, при якому Німеччина надаватиме Британії ракети Taurus, а Британія, своєю чергою, постачатиме Україні більше ракет Storm Shadow.

Він також підкреслив, що не вважає, що постачання крилатих ракет може призвести до ескалації війни в Україні.

Читайте також:
Пісторіус заявив, що Taurus не вплинуть на результат війни РФ проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна