Британія хоче допомогти Україні отримати далекобійне озброєння: запропонувала Німеччині обміняти Taurus

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон запропонував Німеччині обміняти ракети Taurus на британські Storm Shadow, щоб надати Україні далекобійне озброєння.

Відповідну заяву Кемерон зробив в інтерв’ю Süddeutsche Zeitung, повідомляє “Європейська правда”.

“Ми готові розглянути всі варіанти для досягнення максимального ефекту для України”, — зазначив Кемерон.

Ідея британського міністра полягає в тому, що Німеччина могла б поставити Taurus до Британії, а британський уряд натомість надав би Україні додаткові ракети Storm Shadow.

“Ми сповнені рішучості тісно співпрацювати з нашими німецькими партнерами з цього та всіх інших питань, щоб допомогти Україні”, — наголосив очільник британського МЗС, зазначивши, що не розкриватиме деталі.

Він також підкреслив, що не вважає, що постачання крилатих ракет може призвести до ескалації війни в Україні.

“Цілком можливо накласти обмеження на використання цієї зброї, щоб гарантувати, що вона жодним чином не сприятиме ескалації”,— сказав міністр і запевнив, що Британія довіряє в цьому питанні Україні й у Лондоні задоволені досягнутими домовленостями.

Читайте також:
Пісторіус заявив, що Taurus не вплинуть на результат війни РФ проти України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна