На Запоріжжі наші знищили рідкісний російський комплекс РЕБ “Палантин”

Українські ракетники на Запоріжжі знищили рідкісний російський комплекс радіоелектронної боротьби “Палантин-К”.

Про це у включенні в національний телемарафон у понеділок, 11 березня, повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій.

У коментарі “Новинарні” він уточнив, що в останні дні на Таврійському напрямку ракетники ОСУВ “Таврія” знищили відразу кілька комплексів та станцій РЕБ росіян.

“Так, 10 березня було уражено рідкісний російський комплекс РЕБ “Палантин-К” та станцію РЕБ РБ-341В “Лєєр” – це робота ракетних військ ОСУВ “Таврія” на Запорізькому напрямку”, – сказав офіцер.

Лиховій нагадав, що 8 березня в операційній зоні ОСУВ “Таврія” ракетними ударами було уражено станції РЕБ Р330-Ж “Житель” та РБ-341В “Леєр-3”.

Він додав, що минулого дня наші воїни також знищили ЗРК “Бук-М2” і РСЗВ БМ-21 “Град”.

“Палантин-К”. Довідка

Комплекс РЕБ “Палантин-К” – одна з останніх розробок російського військово-промислового комплексу, прийнята на озброєння у 2019 році. Розробник – концерн “Созвездие”.

“Палантин-К” змонтований на шасі чотиривісної вантажівки КамАЗ. Він призначений для придушення систем радіозв’язку, а також для ведення радіоелектронної розвідки. Можливості комплексу дозволяють “давити” електронні системи противника в ультракороткохвильовому та короткохвильовому діапазонах.

Виробник запевняє, що “Палантин” може створювати різні види перешкод для систем навігації та позбавити супротивника стільникового та транкінгового зв’язку. Комплексу приписують можливість нанесення спрямованих атак, що здатні вивести з ладу радар ППО або систему управління військами.

Боротьба із ворожими БПЛА – одна з основних задач комплексу. Виробником зазначена дальність ефективного застосування проти БПЛА на відстані 20 кілометрів.

Українські військові вперше знищили російський комплекс РЕБ “Палантин-К” у лютому 2023 року.

Читайте також:
Сили оборони відбили 40 атак російських військ, спалили ворожий “Солнцепьок” і два комплекси РЕБ “Житель”, — ГШ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна