Російські ЗМІ пишуть про відставку головнокомандувача ВМФ РФ Євменова: його замінив екскомандувач ЧФ, причетний до захоплення трьох українських кораблів

На тлі поразок російських моряків у Чорному морі головнокомандувача Військово-морського флоту Росії адмірала Миколу Євменова відправили у відставку.

Про це повідомляє російське видання “Фонтанка” з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, тимчасовим виконувачем обов’язків головнокомандувача призначено командувача Північного флоту Олександра Моїсеєва. Стверджується також, що призначення Мойсеєва “вже доведено до особового складу”.

“Адмірал Микола Євменов поки що значиться на сайті міноборони головнокомандувачем, але в адміралтействі думка однозначна — до свого кабінету він уже не повернеться”, — повідомляє видання.

Микола Євменов

Про відставку Євменова також пише газета “Известия” з посиланням на власні джерела.

У пресслужбі ВМФ інформацію про відставку Євменова поки не коментують.

Довідка

Микола Євменов обіймає посаду головнокомандувача ВМФ Росії з травня 2019 року.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Євменов потрапив під санкції Євросоюзу, оскільки “відповідає за будь-яку морську операцію російського флоту, зокрема в Україні або на її території. Тому він несе відповідальність за активну підтримку і здійснення дій і політики, які підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, а також стабільності або безпеці в Україні”. Окрім цього, він потрапив під санкції США, Великої Британії, Швейцарії, Австралії, Канади та інших країн.

Олександр Моїсеєв з 2 червня 2018 року обіймав посаду командувача Чорноморського флоту ВМФ РФ.

16 лютого 2019 року Моїсеєв разом зі шістьма іншими російськими військовими отримав підозру від СБУ за захоплення кораблів “Бердянськ”, “Нікополь” і “Яни Капу” 25 листопада 2018 року (підозру оголошено за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу — ведення агресивної війни). Тоді прикордонні катери ФСБ РФ біля Керченської протоки відкрили вогонь по корабельній групі ВМС України. Росіяни поранили шістьох українських військовослужбовців і захопили три кораблі.

З 3 травня 2019 року Моїсеєв обіймав посаду командувача Північного флоту.

Читайте також:
Командувача ЧФ Соколова зняли з посади після знищення “Цезаря Кунікова”, — британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна