Один з найбільших православних храмів Сумщини перейшов до ПЦУ

Один з найбільших православних храмів Сумської області, Вознесенський храм міста Тростянець так званої “Української православної церкви Московського патріархату”, перейшов до Православної церкви України.

Про це повідомив голова Тростянецької громади Юрій Бова.

Разом з громадою рішення долучитися до ПЦУ ухвалив і настоятель Вознесенської парафії  протоієрей Олександр Карпець.

Як повідомили в Тростянецькій міській раді, сьогодні, 10 березня, у храмі відбулося святкове богослужіння, яке очолив намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва архієпископ Агапіт.

“Бог своєю милістю благословив вас вийти з духовного російського рабства. Жоден щирий українець не сумнівається у важливості мати в незалежній українській державі незалежну православну церкву! Така церква — духовний гарант нашого суверенітету. Православна церква України — це церква з Богом. Це церква — з Україною”, — наголосив архієпископ Агапіт.

“Вознесенський храм — один із найбільших православних храмів Сумщини приєднався до української церкви! Беззаперечно, це історична, довгоочікувана подія для нашої громади, особливо під час війни. Ця подія має особливу вагу для всіх, для кого цінністю є свобода, незалежність, територіальна цілісність України! Православна Церква України — церква без молитви за російську владу та російське військо. Православна Церква України — це церква з Богом. Це церква — з Україною. Щиро вірю, що й інші православні храми Тростянецької громади наслідують приклад Вознесенського Храму і ми назавжди підемо подалі від московської церкви своєю незалежною дорогою!”, — зазначив голова Тростянецької громади Юрій Бова.

“Сьогодні у Тростянці дійсно історична подія. Головний храм міста — Вознесенська, або “червона”, як кажуть в народі, церква стала до лав Православної Церкви України. У храмі відбулась велика святкова літургія за участі архієпископа Агапіта, намісника Михайлівського Золотоверхого монастиря, секретаря Київської Митрополії. Я щиро радію цій події. Нарешті наша головна, найбільша церква стала по справжньому, офіційно українською. Де моляться українською за Україну, мир, воїнів, перемогу над ворогами. Слава Україні!!”, — написала парафіянка храму Леся Шелест.

Читайте також:
Напередодні річниці Крутянського бою у 150-річному храмі села Крути відновили богослужіння українською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна