Мобілізація засуджених: міністр юстиції розповів, коли законопроєкт внесуть у Раду і які категорії до нього не потраплять

Законопроєкт про дозвіл на мобілізацію засуджених та ув’язнених зареєструють у Верховній Раді вже наступного тижня, а на найближчому засіданні парламенту відбудеться голосування в першому і другому читанні.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону “Єдині новини” в суботу, 9 березня.

“Є тисячі ув’язнених і засуджених, які готові стати військовослужбовцями, стати повноправними членами Сил оборони України і захищати батьківщину”, — наголосив він.

За його словами, відповідний законопроєкт й досі не зареєстрований, оскільки не були остаточно були узгоджені позиції уряду, депутатів, що брали участь в обговоренні цього питання, а також Збройних сил України.

“Ми хотіли, щоб це була заздалегідь погоджена позиція, щоб більшість депутатів могли подивитися і зрозуміти, що це вже є напрацьований механізм, де немає великих суперечок з військовими”, — сказав Малюська.

Він зазначив, що військові попросили виключити з-під можливої мобілізації тих ув’язнених чи засуджених, які порушували військову дисципліну й вчиняли злочини, пов’язані з виконанням військового обов’язку, а також вчиняли злочини проти державності.

“Тому, напевно, такі категорії під мобілізацію не потраплять, але остання крапка буде поставлена парламентом… Я не очікую затягування в парламенті цього законопроєкту, тому що поки що я не зустрічав жодного політика, депутата чи представника Збройних сил, які заперечували проти цього механізму”, — наголосив він.

Командирам, які не готові взяти до себе таких військовослужбовців, їх не нав’язуватимуть.

Міністр також зазначив, що вже наступного тижня законопроєкт зареєструють у Верховній Раді й затвердять найближчим часом.

“Це весна — не пізніше. Навіть не кінець весни”, — впевнений Малюська.

Читайте також:
Мін’юст хоче мобілізації засуджених на рівні з іншими громадянами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна