В Одесі російська ракета вибухнула за 500 метрів від Зеленського і прем’єра Греції, – СNN

Російська ракета вибухнула лише за 500 метрів від президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса під час атаки по Одесі в середу, 6 березня.

Про це пише CNN із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що супровід, який перевозив лідерів, відчув на собі наслідки удару, і група побачила “грибовидну хмару” диму.

CNN наголошує, що Зеленський часто здійснює ризиковані поїздки на передову і вітав десятки світових лідерів в Україні за більш як два роки війни з Росією, але цей напад може стати одним із найближчих викликів для президента.

Близькість удару до Міцотакіса — лідера країни-члена НАТО — також демонструє небезпеку таких візитів та потенційні глобальні наслідки конфлікту.

Міцотакіс розповів, що Зеленський провів для нього екскурсію Одесою, перш ніж вони почули сирени повітряної тривоги.

“Незабаром після цього, коли ми сідали в наші машини, ми почули сильний вибух. “Я думаю, що для нас це найкраще, найяскравіше нагадування про те, що тут відбувається справжня війна. Щодня йде війна, яка зачіпає не тільки фронт, солдатів, вона зачіпає наших невинних співгромадян”, – підкреслив Міцотакіс у спілкуванні з журналістами.

Що передувало

о 10:41 годині 6 березня в Одеській області оголошували повітряну тривогу. Згодом в Одесі пролунав потужний вибух.

Росіяни атакували Одесу під час візиту президента Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. Український лідер розповів, що бачив удар РФ по Одесі, оскільки разом з прем’єром Греції Кіріакосом Міцотакісом у цей момент перебував у місті. За словами Міцотакіса, вибухи були близько від них.

Глава держави зазначив, що внаслідок цієї атаки ворога є загиблі та поранені. Пізніше речник ВМС Дмитро Плетенчук заявив, що внаслідок російського удару по портовій інфраструктурі в Одесі 6 березня загинули п’ятеро людей.

Грецька газета Protothema в середу написала, що окупанти завдали ракетного удару по Одесі під час візиту прем’єр-міністра Греції. Ціллю атаки, за даними видання, став кортеж Зеленського, який перебував за 150 м від грецької делегації на чолі з прем’єром.

Читайте також:
“Ми бачили сьогодні цей удар”: Зеленський підтвердив, що РФ била по Одесі під час його візиту в місто з премʼєром Греції. Є загиблі
Прем’єр Греції – з неанонсованим візитом в Одесі, планує зустрітися з Зеленським, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна