СБУ запакувала ще чотирьох прокремлівських агітаторів, серед них – соратниця Монтян

Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України – зловмисники виправдовували збройну агресію РФ, закликали до захоплення всієї території нашої держави і дискредитували Сили оборони.

Про це пресцентр СБ звітує у четвер, 7 березня.

Так, на Миколаївщині затримано 52-річну жительку Первомайська, яка дистанційно працювала на колаборантку Тетяну Монтян.

“Для її Телеграм-каналу із загальною аудиторією понад пів мільйона підписників фігурантка готувала псевдонаукові дописи про війну в Україні.Поплічниця Монтян у своїх публікаціях намагалась максимально «відбілити» п овномасштабне вторгнення рф, називаючи його «вимушеною реакцією кремля», – інформують у СБ.

У Харкові затримано посадовицю метрополітену, яка поширювала серед своїх колег кремлівські наративи щодо збройної агресії проти України.
Задокументовано як ворожа агітаторка запевняла оточуючих у тому, що починаючи з 2014 року і по сьогодні в нашій державі триває «громадянський конфлікт».

У Києві затримано охоронця столичного автопаркінгу, який позиціонував себе прихильником Путіна.
За даними слідства, киянин поширював на власній сторінці в «Однокласниках» заклики на підтримку очільника кремля та продовження війни проти України.

Також у столиці викрито місцеву б’юті-блогерку, яка на своїх каналах у соцмережі TikTok поширювала фейки про війну в Україні.

Зокрема вона заперечувала повномасштабне вторгнення росії і присутність окупаційних угруповань рф на території нашої держави.

За всіма викритими фактами тривають розслідування у межах кримінальних проваджень, розпочатих за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • чч. 2, 3 ст 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Києві затримали соратника колаборантки Монтян Дениса Філіпова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна