У Києві затримали соратника колаборантки Монтян Дениса Філіпова

Співробітники Служби безпеки викрили адміністратора прокремлівського Telegram-каналу пропагандистки Тетяни Монтян, яка публічно виправдовує збройну агресію РФ.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 9 травня.

Перебуваючи на території РФ, Монтян дистанційно залучила до інформаційно-підривної діяльності проти України свого давнього соратника та колишнього однопартійця.

Ним виявився 46-річний мешканець столиці, який особисто знайомий з Монтян ще з 2014 року, а згодом навіть балотувався до Київської міської ради 8-го скликання від її політсили.

У СБУ не називають прізвище соратника Монтян.

“Громадське” пише,  що ідеться про Дениса Філіпова, який балотувався до міськради 8 скликання від її політичної партії «Спільна дія — команда Тетяни Монтян».

Як зазначають у СБУ, після початку повномасштабного вторгнення чоловік активно допомагав колаборантці «розкручувати» її проросійський Telegram-канал, який нараховує майже пів мільйона підписників.

Встановлено, що зловмисник «модерував» дискусії в коментарях і блокував користувачів серед українських патріотів. Також він «фільтрував» дописи, які не відповідають «критеріям» кремлівських наративів або не підтримують злочинної діяльності Монтян.

Крім того, фігурант активно поширював деструктивний контент і на власних сторінках популярних соцмереж, наголошують спецслужбовці.

У своїх публікаціях він заперечував причетність російських окупантів до повітряних ударів по цивільних об’єктах України та поширював фейки про ситуацію на фронті.

Ініційована Службою безпеки лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинних дій фігуранта. Під час обшуків за адресою його проживання правоохоронці виявили комп’ютери та мобільні телефони з доказами незаконної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру пропагандистці Монтян

Скандальна юристка Монтян як “свідок Росії” виступила перед Радбезом ООН зі звинуваченнями України і Заходу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна