Ляшко пояснив, чому МОЗ почало перевірки ВЛК у Києві

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в військово-лікарські комісії у Києві затягували терміни проведення комісії, працювали неповний день, і в них були відсутні електронні черги. Це, за його словами, стало причиною здійснення перевірок роботи ВЛК у столиці.

Про це Ляшко розповів в ефірі телеканалу “1+1” у середу, 6 березня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У Києві не вивели лікарів із ТЦК, не було електронної черги. Крім того, ми бачимо, що ВЛК працювали до 14:00, а потім чомусь закривалися. Це – порушення норм”, – сказав він.

Ляшко зазначив, що робоча група МОЗ, яка здійснюватиме перевірки, на першому етапі зосередиться на вирішенні організаційних питань, які можна швидко вирішити.

“А потім будемо розбиратися по кожній скарзі”, – додав міністр.

Голова МОЗ наголосив, що, згідно з нормами, під час проходження ВЛК на кожного пацієнта відкривають електронний медичний запис, який мають закрити протягом чотирьох днів. При цьому в деяких клініках, законтрактованих для проведення ВЛК, зокрема в Києві, такі записи залишалися відкритими протягом 10 днів і більше.

Читайте також:
Декларації працівників ТЦК та членів ВЛК будуть відкритими, але не всі, — голова Громадської ради при НАЗК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна