Заступниця дежсекретаря США Вікторія Нуланд іде у відставку

Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд оголосила про намір піти у відставку.

Про це йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена, опублікованій на сайті Держдепу у вівторок, 5 березня.

“Вікторія Нуланд дала мені знати, що найближчими тижнями вона має намір піти з посади заступника держсекретаря з політичних питань – роль, в якій вона уособлює прагнення президента Байдена повернути дипломатію до центру нашої зовнішньої політики та пожвавити глобальну американську політику. лідерство у вирішальний момент для нашої країни і світу”, – зазначив Блінкен.

Наразі обов’язки Нуланд виконуватиме заступник міністра з питань управління Джон Басс.

Блінкен зауважив, що його заступниця пропрацювала на держслужбі три з половиною десятиліття під керівництвом шести президентів та десяти державних секретарів. Він додав, що лідерство Нуланд щодо України дипломати і дослідники зовнішньої політики “вивчатимуть ще довгі роки”.

“Її зусилля були незамінними для протистояння повномасштабному вторгненню Путіна в Україну, формування глобальної коаліції, щоб гарантувати його стратегічну поразку, та надання допомоги Україні до того дня, коли вона зможе твердо стати на ноги – демократично, економічно та у військовому плані”, – підкреслив Блінкен.

Читайте також:
Підсумки візиту Нуланд до Києва: “Путін отримає сюрпризи на полі бою”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна