Справу екснардепа Мураєва про держзраду скерували до суду

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо ексдепутата Євгена Мураєва. Його обвинувачують у причетності до підривної діяльності на користь РФ.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівської пропаганди в Україні. Таким чином він сприяв росії у численних спробах дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні повномасштабного вторгнення.

На початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО. Самого ексдепутата обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 — державна зрада;
  • ч. 1 ст. 161 — порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Обвинувальний акт щодо Мураєва вже скеровано до суду. Йому загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:
Екснардепу Мураєву висунули підозру в держзраді. Він мав очолити “окупаційний уряд”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна