Зекономили 160 мільйонів: Державний оператор тилу закупив для ЗСУ 20 тисяч тактичних навушників

Державний оператор тилу закупив 20 000 тактичних навушників для Збройних сил України.

Про це повідомили у пресслужбі ДОТ у понеділок, 4 березня.

Аукціон відбувся 19 лютого. Участь в торгах взяли 7 учасників. Значна економія була досягнута завдяки розширенню конкуренції.

Зазначається, що закуплено 15 тисяч навушників PELTOR Comtac 3M і 5 тисяч Sordin Hadband. Загальна економія на закупівлі склала 160 млн грн від орієнтовної вартості.

Тактичні навушники PELTOR 3M закупили за 15 896 грн за одиницю — на 23% дешевше за ціну останньої закупівлі Міністерства оборони України.

Тактичні навушники Sordin Hadband вдалося придбати за 12 355 грн за одиницю. Це на 37% дешевше, ніж ціна в останній закупівлі МОУ у грудні.

«Якщо порахувати економію відносно ціни, за якою аналогічні навушники закуповувало Міністерство оборони у 2023 році, то на обсягах теперішньої закупівлі ми зекономили 105 мільйонів гривень», — зазначила Вікторія Виноградова, директорка з управління закупівлями ДОТ.

Весь товар перед поставкою ЗСУ буде перевірений на відповідність технічним вимогам у незалежних лабораторіях. Поставки очікуються вже в кінці березня.

Читайте також:
МОУ вперше закупить активні навушники для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна