У Судаку скаржаться, що окупанти не ремонтують набережну після “шторму століття”

У тимчасово окупованому Судаку за два місяці з моменту руйнування набережної після «шторму століття» площа пошкодження збільшилася вдвічі.

Про це повідомляє у понеділок, 4 березня, “Крим.Реалії”.

Так, наприкінці грудня минулого року набережна Судака в районі військового санаторію почала руйнуватися, аварійну частину обгородили стрічкою. Але відтоді ситуація лише погіршується – обвал наростає з кожним днем.

«Влада Судака нічого не робить, щоб стримати подальшу руйнацію і тим самим знизити витрати на відновлення пошкодженої ділянки, тільки встигає загороджувальну стрічку переносити все далі. Обіцяють відремонтувати набережну до курортного сезону, але гроші на це зверху поки що не виділили. Набережна – це обличчя курортного міста. Якщо її не відремонтують до сезону, то місто просто недорахується значної частини відпочивальників. Потенційні туристи, дізнаючись, що набережну не зробили, обиратимуть інший курорт», – поділився своєю думкою місцевий підприємець, чиє прізвище редакція не називає з метою безпеки.

Місцеві жителі вважають, що потужний шторм змив значну частину піску з міських пляжів, через що хвилі почали діставати до набережної та підмивати її, чим, ймовірно, і спричинили обвал.

Глава російської адміністрації Судака Костянтин Подсєвалов підтверджує, що грошей на ремонт набережної досі немає.

«Центральна набережна, яка у нас зруйнувалась під час шторму, ми плануємо її відновити до курортного сезону. Вона потрапила в зону НС. Ми подали суму збитків. Чекаємо, коли нам це компенсують», – повідомив Подсєвалов.

Нагадаємо, що 26 листопада Крим накрив сильний шторм. Внаслідок стихії в різних регіонах було повалено тисячі дерев, сотні будинків отримали пошкодження. За заявою російської влади Криму, через шторм загинуло п’ятеро людей.

Читайте також:
Буданов звернувся до кримчан напередодні Дня кримського спротиву російській окупації й анонсував нові “сюрпризи” для росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна