Буданов звернувся до кримчан напередодні Дня кримського спротиву російській окупації й анонсував нові “сюрпризи” для росіян

До Дня кримського спротиву російській окупації начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов записав відеозвернення до життелів Криму.

Відповідне відео оприлюднила пресслужба ГУР МОУ в неділю, 25 лютого.

“Війна Росії проти України почалась далеко не два роки тому, а десять ― з окупації українського Криму.  Однак ні українська держава, ні українці не погодились визнати право агресора на кримську землю. І спротив місцевого українського населення проти окупантів не вщухав ні на мить, незважаючи на репресії”, — зазначив Буданов.

Він також наголосив, що для  успішної оборони та контрнаступу Україна повинна контролювати акваторію Чорного моря та бути присутніми на півострові Криму, і поставлені завдання виконані: Росія втратила чверть своїх кораблів і змушена була виводити свій флот на узбережжя Кавказу, передислоковувати авіацію, бо аеродроми та військові об’єкти Криму постійно перебувають під нашим вогневим впливом.

Буданов підкреслив, що такому успіху варто завдячувати насамперед жителям Криму.

“Нашими успіхами ми надзвичайно завдячуємо мешканцям українського Криму, які не лише посилили опір окупантам, але й знаходять можливість відслідковувати усю оперативну обстановку на півострові і якнайшвидше передавати цю інформацію нам. Ми обіцяли, що в 2023 році українські спецпризначенці будуть у Криму, і ми цю обіцянку виконали”, — наголосив начальник ГУР МОУ.

Він також аноансував нові “сюрпризи” для окупантів.

“Ворогів очікують нові сюрпризи, і я б не рекомендував цивільному населенню користуватись так званим “кримським” мостом”, — сказав Буданов.

Читайте також:
Буданов припустив, коли ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна