Таємні документи, шифри, софт: кіберфахівці ГУР зламали сервери міноборони Росії

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України реалізували чергову успішну спецоперацію проти держави-агресора Росії і в результаті атаки отримали доступ до серверів міністерства оборони РФ.

Про це зранку 4 березня повідомила пресслужба розвідки.

Отримавши доступ до серверів міноборони РФ, українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало вороже відомство, а також ― масивом секретної службової документації російського міністерства війни.

“Ідеться про накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи, які циркулювали між >2000 структурних одиниць силового відомства Росії. Одержана інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок”, – розповіли в ГУР.

Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів МО РФ, а ще заступників, помічників, спеціалістів ― усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою “Бюрократъ”.

Зокрема, у розпорядженні ГУР опинилася службова документація заступника міністра оборони РФ Іванова Тімура Вадимовича. Зазначається, що він відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною.

У ГУР вказали, що робота у кіберпросторі Росії, спрямована на перешкоджання та параліч діяльності відповідальних за війну проти України силових органів та посадовців держави-агресора, триває.

“Далі буде!” – анонсували в українській воєнній розвідці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна