З’явилося відео з місця падіння російського винищувача Су-34. ОНОВЛЕНО

оновлено

На східному напрямку 1 березня Повітряні сили ЗСУ знищили російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Відео з місця падіння винищувача оприлюднили в суботу. 2 березня, партизани руху “Маріуполь. Спротив”.

“Бум. Наші повернулись з пошуку. Що скажемо. Ми знайшли вчора ту кляту Сушку”, — йдеться у повідомленні партизанів у Telegram.

Відео прокоментував командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

“Ось він — збитий Су-34 вранці 1 березня 2024 року на Маріупольському напрямку! Не завжди вдається порадувати вас такими відео, адже Повітряні сили ведуть бойову роботу на великих дистанціях! Перевірено, візуально підтверджено! Дякую усім за роботу! Вірте Повітряним Силам, а не диванним експертам! Разом до перемоги!”, — написав він у Telegram.

О 16:48 у “Маріуполь. Спротив” повідомили, що є сумніви щодо викладеного відео.

“Офіційно та відповідально. Щодо відео. Джерело яке надало завжди вважалось за надійне, тому досі маємо певний сумнів до джерела відео в росіян. Проте. Повідомлення про збитий літак ми видали вчора зранку ДО повідомлення Повітряних сил. Повітряні сили підтвердили це вранішним повідомленням. Пізніше сьогодні наше джерело (яке ми розкривати не маємо право) надало підтвердження на пошук. Тому, якщо ми несвідомо стали джерелом розповсюдження — приносимо вибачення українцям. Війна. Таке може бути. Але, це жодним чином не применшує факт збиття. Зі свого боку, враховуючи зокрема підтвердження з боку OSINTів, ми долдатково продовжуємо пошук місця падіння та джерело портапляння відео до нас”, — йдеться в повідомленні у Telegram.

Читайте також:
Повітряні сили збили 14 російських “шахедів” і винищувач Су-34

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна