На Авдіївському напрямку загинув 25-річний Олег Гільжинський зі Львівщини — навідник Bradley, який напередодні розгромив елітну групу штурмовиків РФ

В районі села Бердичі на Авдіївському напрямку (Донецька область) загинув 25-річний воїн 47-ї окремої механізованої бригади “Магура” Олег Гільжинський “Вуйко”.

Як пише DeepState, саме він був навідником екіпажу M2 Bradley, який 26 лютого хвацько розгромив “елітну” російську штурмову групу 15-ї окремої гвардійської бригади РФ. Відео того бою широко розійшлося соцмережами.

Вуйко загинув наступного дня, 27 лютого, під час евакуації пораненого побратима

Зі слів його товаришів по службі, вони врятували багато бійців — як тих, кого треба було евакуювати, так і тих, кого необхідно було прикрити під час ворожого штурму.

Народився Олег Гільжинський 30 травня 1998 року в Дрогобичі на Львівщині. Навчався у Дрогобицькому ліцеї №1, згодом — у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського на радіотехнічному факультеті.

Як повідомили на сторінці факультету у фейсбуці, з перших днів повномасштабного вторгнення РФ Олег залишив роботу інженера й став на оборону України в лавах Тероборони, де брав участь в боях за звільнення Київщини.

Пізніше приєднався до 47 ОМБр “Маґура”, пройшов закордоном курс навчання Bradley Master Gunner і став навідником БМП M2 Bradley.

“Під час навчання та виконання своїх службових обов’язків у найгарячіших точках він неодноразово проявив хоробрість, людяність та свій інженерний хист. Олег боронив Україну до останнього, не покидаючи без підтримки жодну людину, жодне кошеня, жодного песика… Він був надзвичайно щирою, доброю й талановитою людиною”, — зазначили на Радіотехнічному факультеті КПІ.

У загиблого воїна залишилися мати, бабуся з дідусем і наречена Катерина, яка служила з Олегом в одній бригаді.

Читайте також:
На Запорізькому напрямку загинув депутат із Прикарпаття Андрій Зеленчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.