На фронті загинув син військового капелана, снайпер 130-го батальйону ТрО Володимир “Найт” Основенко

У районі села Іванівське біля Бахмута Донецької області в бою з російськими окупантами 1 березня загинув за Україну воїн 130-го батальйону 241-ї бригади Сили територіальної оборони ЗСУ старший солдат Володимир Основенко з позивним “Найт”.

Про це в суботу, 2 березня, повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України старший лейтенант Андрій Ковальов.

“Невимовний біль і почуття несправедливості. Гинуть найкращі хлопці. Православний християнин, український націоналіст, киянин, футбольний фанат. Достойний син своїх батьків Павла Основенка та Вікторії Основенко”, — написав Ковальов.

Володимир — син київського священника, благочинного Дарницького та Дніпровського районів, військового капелана, багатолітнього учасника українського національно-визвольного руху й українського церковно-визвольного руху протоієрея Павла Основенка.

З першого дня повномасштабної агресії Володимир Основенко мобілізувався до лав 112-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

“Ми служили з Володею в одній бригаді. 130-й батальйон — це легендарний підрозділ Київської бригади Тероборони ЗСУ. Це один із перших реально заснованих і розгорнутих, ще до початку повномасштабної агресії, бойових батальйонів 112-ї бригади.

130-й батальйон — це перший батальйон Сил територіальної оборони ЗСУ, який за свої бойові заслуги і мужність воїнів отримав з рук президента України бойовий прапор батальйону. Це батальйон загартованих у боях під час оборони Києва, саме цей батальйон брав участь у звільненні Гостомеля, Бучі.

Після завершення оборони Києва — це один із перших київських батальйонів, який відправили на схід.

Володя разом із побратимами брав участь у боях на Харківщині й на Бахмуті. Вже можна сказати, що Володимир Основенко був снайпером і справжнім українським воїном. Відчувається правильне батьківське виховання — любов до Бога, України й української нації!

Мої щирі співчуття протоієрею Павлу Основенку та його родині! Дякую Вам за сина! Вічна пам’ять і вічна слава воїну Володимиру!” — додав Ковальов.

Читайте також:
На Авдіївському напрямку загинув 25-річний Олег Гільжинський зі Львівщини — навідник Bradley, який напередодні розгромив елітну групу штурмовиків РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна