В Україні вже ідентифікували понад 2800 фрагментів і тіл полеглих захисників

В Україні, за даними міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, нині вдалося ідентифікувати понад 2800 тіл і фрагментів тіл полеглих захисників.

Про це розповів омбудсман Дмитро Лубінець під час зустрічі із членами сімей загиблих військовослужбовців (ГО “Серце назовні”).

Нині, зі слів міністра охорони здоров’я, понад 2800 тіл і фрагментів вдалося ідентифікувати. Триває процес пошуку їхніх рідних для повернення і поховання.

Також, зі слів представників державних органів, рідні не можуть знайти тіл деяких захисників, оскільки їх ще не передали українській стороні. Однак процес репатріації тіл відбувається. Про це повідомляють публічно”, – заявив Лубінець.

Омбудсман зазначив, що члени сімей загиблих військовослужбовців скаржаться на тривалий термін ідентифікації невпізнаних тіл захисників.

“Щодо цієї проблеми я ще у 2022 році звертався до МОЗ та висловив пропозиції, які стосувалися збільшення кількості бюро, медичного персоналу, рефрижераторів та іншого обладнання. Цю ж тему обговорювали на початку 2024 року у Координаційному штабі”, – сказав Лубінець.

Та додав, що на зустрічі членам сімей загиблих військовослужбовців надали вичерпні відповіді на низку запитань. Зокрема, про терміни ідентифікації тіл та сповіщення родинам, роботу бази даних ДНК, комунікацію зі слідчими, роботу експертів, алгоритми ідентифікації тощо.

Читайте також:
Україна повернула тіла ще 58 загиблих воїнів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна