“ПЖ” і “Укрексімбанк” передали морпіхам 25 комплектів тепловізійної аеророзвідки

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” спільно з “Укрексімбанком” передали 25 комплектів тепловізійної аеророзвідки для бригад морської піхоти ЗСУ.

18 276 905 гривень на обладнання зібрали у рамках проєкту “Цілевказання”. Ініціатива стартувала торік 30 листопада і завершилася 1 березня 2024 року.

Про це в п’ятницю, 1 березня, повідомили комунікаційники фонду.

35, 36, 37, 38 окремі бригади морської піхоти та 140-й окремий розвідувальний батальйон отримали по 5 комплектів, кожен з яких містить, зокрема:

  • 3 DJI Mavic 3 thermal;
  • планшет із картою памʼяті та підсумком;
  • антена для підсилення сигналу;
  • 15 акумуляторів та 15 флешок;
  • зарядна станція.

За допомогою цього обладнання морська піхота може ефективніше коригувати вогонь і виявляти ворожі позиції.

“Комплекти тепловізійної аеророзвідки дають можливість морпіхам ефективно працювати в темну пору доби. Адже саме вночі противник переміщує техніку, вивозить поранених, поповнює боєприпаси тощо. Завдяки наявності антен для підсилення сигналу бійці можуть керувати дронами з укриття, також вони стійкіші проти засобів РЕБ. Такі комплекти — це перевірене рішення. Вони добре себе зарекомендували на полі бою”, – зазначив Андрій Нагорний, керівник військового відділу Фонду “Повернись живим”.

“25 комплектів нічної аеророзвідки для ЗСУ done. Швидкість закриття багатомільйонного збору у першому спільному проєкті “Укрексімбанку” та “Повернись живим” говорить про те, що наші громадяни та бізнес продовжують ставити потреби військових на перше місце. Завдяки нашим клієнтам, а також фонду “Повернись живим”, ми вп’ятеро збільшили суму допомоги, яка була у розпорядженні банку. Разом ми сила! Маємо надію, що бригади морської піхоти ЗСУ будуть у більшій безпеці, виконуючи бойові завдання в темний час доби, а окупанти не матимуть жодного шансу лишитися непоміченими. Продовжуємо працювати. Слава Україні!” – сказав голова правління “Укрексімбанку” Сергій Єрмаков.

Читайте також:
“Повернись живим” озвучив суму, яку благодійники задонатили фонду з початку повномасштабного вторгнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна