Мережа магазинів Zara повертається в Україну через два роки після закриття

Іспанський роздрібний гігант Zara готується знову відкрити магазини в Україні. Мережа після початку повномасштабної війни закрилась і була відсутня на українському ринку впродовж двох років.

Про це пише Financial Times, передає “Економічна правда” 1 березня.

Власник Zara Inditex повідомив місцевим орендодавцям, що розпочне відновлювати свої магазини в Україні на початку квітня.

Inditex планує знову відкрити 50 із понад 80 магазинів у країні. Відновлення роботи почнуть з 20 магазинів, зокрема у торгових центрах Києва.

У компанії наголосили, що Inditex надаватиме пріоритет безпеці співробітників і клієнтів і адаптуватиме свої плани до ринкових обставин. Деяких українських співробітників вже відправили на навчання до Польщі для підготовки до повернення на роботу.

Inditex закрила свої магазини в Україні – серед яких були бренди Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti та Bershka – 24 лютого 2022 року, в день повномасштабного вторгнення Росії. Відтоді компанія припинила доставляти товари до України, але продовжувала платити податки та заробітну плату своїм працівникам.

Inditex також зберігала свої договори оренди з орендодавцями під час закриття магазину, але не розголошує, на яких умовах.

Нагадаємо, шведська компанія H&M, яка 24 лютого 2022 року призупинила роботу на території України, відновила свою діяльність у листопаді 2023 року.

Читайте також:
McDonaldʼs остаточно йде з Росії після понад 30 років роботи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна