Троє артистів Львівської опери поїхали у Фінляндію на гастролі – й не повернулися в Україну

Троє артистів Львівської опери не повернулися в Україну разом з колективом з гастролей у Фінляндії. У театрі почали службове розслідування.

Про це у четвер, 29 лютого, повідомляє видання Zaxid.net.

Йдеться про:

  • провідного соліста балету Андрія Михаліху,
  • солістку балету Юлію Михаліху-Рому,
  • артиста балету Богдана Ключника.

Відомо, що балетна трупа гастролювала в Естонії та Фінляндії з виставою “Дон Кіхот” протягом трьох тижнів – з 8 до 22 лютого.

За даними видання, усі троє артистів повідомили про своє рішення колег і попрощались з ними онлайн. В акаунтах артистів у соцмережах жодної інформації про це немає.

У Львівській опері ситуацію наразі не коментують, обіцяють випустити заяву після завершення службового розслідування.

“Станом на зараз у нас проводиться службове розслідування і всі коментарі ми зможемо надати після його закінчення. В цій ситуації треба дуже добре розібратися і потім виступити із виваженою відповіддю. Поки що ми в процесі”, – розповіла керівниця PR-відділу Львівської опери Аліна Плахтієнко в коментарі “УП.Культура”.

Видання також наголошує, що 1 березня виставу “Дон Кіхот” мають показувати у Львові. Але прізвищ трьох артистів, що не повернулися з Фінляндії, немає серед виконавців.

Так само були видалені їхні персональні сторінки на сайті театру.

Відомо, що Андрій Михаліха був задіяний у багатьох виставах театру (у його репертуарі було понад 20 провідних партій). Зокрема у відновленому балеті “Даремна обережність” він виступав у ролі Марцеліни. У балеті “Дон Кіхот” він танцював партію Еспадо. Зараз на сторінці балету його прізвища серед виконавців немає. Як і прізвищ Юлії Михаліхи та Богдана Ключника.

Читайте також:
Ведучий “24 каналу” Печій втік за кордон, скориставшись відрядженням до Брюсселя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна