Путін підтвердив, що б’є гіперзвуковими ракетами “Циркон” по Україні

Президент Російської Федерації Володимир Путін підтвердив факт застосування гіперзвукових ракет “Циркон” по українських об’єктах.

Про це він заявив у прямій трансляції “Федерального собрания” у четвер, 29 лютого, передає “Мілітарний”.

За його словами, російські військові для ураження “особливо важливих цілей” використовують гіперзвукове озброєння. Йдеться про авіаційний комплекс “Кинжал” та ударний гіперзвуковий комплекс морського базування “Циркон”.

“Наші плани у сфері озброєння, про які я говорив у 2018 році, виконані або перебувають на завершальній стадії. Гіперзвуковий авіаційний комплекс “Кинжал” не лише надійшов на озброєння, а й з високою ефективністю використовується на війні.

Також у бою вже був застосований гіперзвуковий комплекс “Циркон”, про який у 2018 році навіть не йшла мова. Однак і ця система вже в строю“, – заявив Путін.

Ці слова, як відомо, підтверджують висновки експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, котрі верифікували знайдені в Києві уламки невідомої ракети як 3M22 “Циркон”.
Експерти розповіли, що у російських ракетах є деталі, які можуть застосовуватися одразу в кількох типах виробів, інші – вузли лише для конкретних зразків. У цьому випадку були виявлені елементи, які характерні саме для ракети типу 3М22 «Циркон».

Що передувало

Напередодні ЗМІ писали про те, що під час ракетної атаки 7 лютого Росія спробувала для ураження цілей у Києві використати свою “гіперзвукову” ракету ЗМ22 “Циркон”. На використання вищевказаної ракети вказують опубліковані у соціальних мережах знімки уламків. Як зазначалося, уламки ракети 3М22 “Циркон” знайшли у Дніпровському районі столиці, біля лінії електропередачі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна